De training 'Minder stress door aandacht'

‘Minder stress door aandacht’ is een training ingedeeld in 11 groepsbijeenkomsten van anderhalf uur. De training wordt eens per week gegeven op een vast tijdstip. De training wordt door een aantal GGZ instellingen aangeboden waaronder GGNET, Dimence, Mediant en GGZ Leiden. Door grote belangstelling zijn alle trainingen al vol. GGNet zal in de toekomst nog meer cursussen geven. Aanmelding voor toekomstige trainingen bij GGNet kan via preventie-apeldoorn@ggnet.nl. De training bij Dimence in Almelo is reeds afgerond.

Vanwege overweldigende belangstelling zijn alle trainignen in het kader van het onderzoek vol. U kunt zich dan ook niet meer aanmelden via het aanmeldformulier op onze website. 

In de training 'Minder stress door aandacht' leert u meer in dit moment te leven en uw zorgelijke gedachten minder serieus te nemen. Niet morgen, niet gisteren, maar aandacht voor vandaag, voor dit moment. U leert bewust en met aandacht toelaten wat er nu op dit moment is. We leren u aandachtsoefeningen die u in uw dagelijkse leven kunt toepassen. Bij de aandachttraining zijn we niet gericht op het resultaat, maar op het proces van oefenen. Veranderingen in uw houding komen vanzelf, als u de oefeningen toepast in uw dagelijks leven. Met de aandachtsoefeningen bent u gemiddeld een half uur per dag bezig. Om écht wat te hebben aan de training is het belangrijk dat u de oefeningen minstens zes dagen per week doet.

Oefeningen

Elke bijeenkomst worden er aandachtsoefeningen gedaan en worden uw ervaringen besproken met elkaar. Daarnaast heeft elke bijeenkomst een thema, zoals de ademhaling, omgaan met gedachten, niet oordelen of acceptatie.

De training is gericht op oefeningen die de acceptatie trachten te vergroten om daarmee meer greep te krijgen op uw eigen leven. We verwachtten dan ook geen risico’s of nadelen aan de training.